Skip to content
Camera Notarilor Publici Iasi

Camera Notarilor Publici Iasi

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color

Informatii pe scurt

Protocol de cooperare ale Notariatelor Francez si Roman

In data de 13 aprilie 2007 a avut loc ratificarea Protocolului de Cooperare dintre Consiliul Superior al Notariatului Francez si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.
Aici puteti accesa Hotararea de ratificare

 
Traseu navigare:Start arrow Cum devin notar
Cum devin notar PDF Imprimare E-mail

Pentru a dobāndi calitatea de notar public se cer a fi īndeplinite conditiile prevazute de Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995. Examenul (concursul) pentru ocuparea locurilor vacante de notari publici se organizeaza īn conformitate cu Regulamentul adoptat īn acest sens.

Sunt doua modalitati de a accede in functia de notar public:
- dupa efectuarea unui stagiau de 2 ani, care se finalizeaza prin examen;
- dupa verificarea cunostintelor, prin concurs, a celor care au o vechime minima de 5 ani intr-o profesie juridica.

Pentru a culege informatii detaliate cu privire la aceste conditii, materiile de examen si regulamentul de concurs, va invitam sa parcurgeti paginile web gazduite pe site-ul oficial al Uniunii Notarilor Publici din Romania: Vreau sa devin notar

A fost infiintata Fundatia Institutul Notarial Roman, care periodic organizeaza cursuri de formare destinate notarilor stagiari, dar si cursuri de pregatire destinate persoanelor care doresc sa devina notari stagiari si se pregatesc pentru examenul de admitere ca notar stagiar.
Aflati mai multe informatii despre acest fapt accesand acest link