sistemul de operare GNU/Linux
recomandat pentru cei ce doresc un sistem 100% liber, legal, independent

Sistemul de operare GNU/LINUX este pentru cei ce doresc independenta fata de orice furnizor comercial de software si folosirea de aplicatii gratuite bazate pe standarde deschise. Linux este un sistem de operare independent care poate fi descarcat gratuit si legal de pe internet ca orice program, folosirea sa este gratuita, este open source (adica codul sursa este accesibil oricui, nu este secret), este perfect legal a fi folosit gratuit in orice birou si societate comerciala.


Sistemul de operare Linux este liber a fi instalat pe orice calculator, si in general vine echipat de la instalare cu majoritatea aplicatiilor necesare intr-un birou standard: aplicatii office inclusiv LibreOffice, browser internet inclusiv FIREFOX, vizualizare imagini, video si audio, software inscriptor de CD-uri, o suita vasta de aplicatii puternice preinstalate, drivere de imprimanta etc.


Sistemul de operare GNU/Linux este complet, compatibil cu aproape orice calculator, este usor de instalat si de folosit, este sigur. Linux este "Software Liber". Detalii gasiti pe Wikipedia si aici.


Ca versiuni de Linux, recomandam:

Font pentru editarea documentelor
care poate fi utilizat legal pe orice calculator

Pentru cei ce doresc sa foloseasca un font in editarea documentelor care sa nu necesite achizitia unei licente speciale, portabil pe orice platforma, si care sa arate bine, va recomandam familia de fonturi gratuite  LinuxLibertine. Fonturile din aceasta familie pot fi folosite pe orice sistem de operare, Windows sau Linux, si cu orice program de editare de documente, inclusiv cu suita LibreOffice recomandata anterior.

ATENTIE !
Fiti precauti !

Camera Notarilor Publici Iasi nu ofera nici un fel de garantie asupra costului/licentei produselor software anterior recomandate, sau asupra calitatii/modului de functionare al acestor pachete software, acestea putand suporta modificari in orice moment, functie de politica producatorului. Fiecare produs este posibil sa aiba atat versiuni gratuite, cat si versiuni care necesita plata unor sume de bani. Analizati cu atentie conditiile de licentiere si documentatia specifica fiecarui produs!


Daca nu sunteti sigur pe ceea ce faceti, nu incercati sa instalati singur programe pe calculatorul dumneavoastra. Instalarea oricarui produs software necesita un minim de experienta din partea utilizatorului. Eventual apelati la un specialist!


Si nu uitati sa faceti copii de siguranta ale datelor dumneavoastra importante! Inainte de instalarea pe un calculator de lucru, pe care sunt stocate informatii importante, este o idee buna a testa orice program nou pe un alt calculator mai putin important!